Deze e-mail online lezen

 

Impressie tweede werkbezoek huisvesting internationale medewerkers

Goede huisvesting regelen voor internationale werknemers is een complex dossier voor veel gemeenten en ondernemers. Daarom nodigden Greenports Nederland en LTO Nederland wethouders, gedeputeerden, beleidsmakers en ondernemers uit voor een werkbezoek bij het aardbeien- en aspergebedrijf Neessen in Grashoek op 9 juni. Ruim 60 deelnemers gaven gehoor aan de uitnodiging en konden met eigen ogen zien hoe de familie Neessen haar internationale medewerkers op een kwalitatief goede manier huisvest. Bekijk hier het filmpje met een sfeerimpressie van het bezoek of lees hier het verslag van het bezoek. Lees meer.

Wet goed verhuurderschap

Op 1 juli jl. is de Wet goed verhuurderschap in werking getreden. Deze wet geeft gemeenten meer mogelijkheden om huurders te beschermen tegen misstanden bij het huren van woon- of verblijfsruimten, ook aan internationale medewerkers. Gemeenten kunnen actief gaan sturen, bijvoorbeeld door extra eisen te stellen aan de verhuurder als het gaat om het onderhoud van de woning en de maximale huurprijs van gereguleerde huurwoningen. Lees meer.

Zo kan het ook

“Als je mensen hele goede huisvesting biedt […] en in het geval van de Flower Tower als zelfstandige woonlocatie ontwikkelt, dan spelen zaken als overlast geen rol.”

In deze vaste rubriek lichten we een kwalitatief goed voorbeeld van huisvesting voor internationale medewerkers toe. Van de totstandkoming, de samenwerking tussen gemeenten en de initiatiefnemers tot het eindresultaat. Ter inspiratie voor iedereen die betrokken is bij de huisvesting van internationale medewerkers. Deze keer staat Flower Tower in Aalsmeer centraal: een kwalitatief goed voorbeeld van huisvesting voor internationale medewerkers. Lees hier verder.

Goed om te weten: op 22 september a.s. organiseren Greenports Nederland en LTO Nederland een werkbezoek naar deze locatie. Mocht u hierbij willen zijn, dan kunt u zich alvast aanmelden door een mail te sturen naar huisvesting@greenports-nederland.nl. U ontvangt dan t.z.t. de uitnodiging met alle relevante gegevens. 

Inschrijven Nieuwsbrief

Heeft u deze nieuwsbrief via uw netwerk ontvangen en wilt ook op de hoogte blijven van nieuws en ontwikkelingen over het thema huisvesting internationale medewerkers? Schrijf u dan hier in voor de digitale nieuwsbrief van Greenports Nederland en LTO Nederland.

Deze nieuwsbrief is een initiatief van Greenports Nederland in samenwerking met LTO Nederland, LTO Noord, ZLTO, LLTB, Glastuinbouw Nederland, KAVB, NFO, Plantum en Anthos. Je ontvangt deze mail omdat je in het verleden aan een van deze partners aangegeven hebt op de hoogte te willen worden gehouden over huisvesting voor internationale werknemers in de agrarische sector. De nieuwsbrief is mede tot stand gekomen door bijdragen van aan Greenports Nederland verbonden provincies en Colland Arbeidsmarkt.